TecnoSuper.net

Informazioni sull'Italia. Seleziona gli argomenti di cui vuoi saperne di più

Spotify è disponibile in versione betalandese medlemmar

Spotify è disponibile in versione betalandese medlemmarSpotify har hamnat i en kritikstorm kring desinformation om covid-19.  Arkivbild.


© Magnus Hjalmarson Neideman/SvD/TT
Spotify har hamnat i en kritikstorm kring desinformation om covid-19. Arkivbild.

Spotify ha nu 180 milioni di betalande medlemmar – en ökning med 16 procent på helåret, visar företagets kvartalsrapport.

Samtidigt steg intäkterna fino a 2 689 milioni di euro, motsvarande 28 milioni di corone.

Resultatet innebär att 2021 blev det första året när Spotify gick med vinst – men aktien har trots det fallit kraftigt i efterhandeln.

Johan Nilke, analytiker på Lannebo fonder, säger att resultatet for det fjärde kvartalet översteg analytikernas forväntningar men att aktien straffas av att Spotify samtidigt skriver att det det förstaä väntale 2022

– Det såg bra ut för det fjärde kvartalet 2021, där kom de faktiskt in bättre än väntat och inga konstigheter. Men problemet är att man inte riktigt möter förväntningarna for första kvartalet 2022. Sedan tror jag också att i den här marknaden räcker det inte riktigt med att komma i linjemåntå med de för.

Han tror inte att investerarna är överdrivet intresserade av faktumet att Spotify gick med vinst under förra året.

– Det är inte det som investerarna fokuserar mest på appena nu. Spotify befinner sig i en tillväxtfas där man ska öka antalet betalande användare, det är nästan viktigare for investerare än om foretaget går med vinst, säger Nilke.

Kontroversiell poddare

Det har varit rörig veckor for Spotify. När bolaget nu kommit med sin rapport för det fjärde kvartalet är det i samma veva som hashtaggen “cancelspotify” har trendat på Twitter och artist som Neil Young och Joni Mitchell har tagit bort sin musik måst jän strän

READ  Gianluca Vialli è morto - aveva 58 anni

Kritiken har främst handlelat om att Joe Rogan i sin podd i slutet av december släppte ett tre timmar långt avsnitt med den kontroversiella läkaren och vaccinmotståndaren Robert Malone, som stängtängform at Twitter 19 mot stäng tängform et iv form Twitter

Avsnittet har fått 270 forskare, läkare och sjuksköterskor att gå samman i ett upprop dar de kallar podden for “en av världens mest inflytelserika källor till skadlig information om vaccin och pandemin”.

– Spotify ha accesso alla lista dei messaggi di testo di Joe Rogan e alla sua pubblicazione. Det är klart att det får stor påverkan vad som sägs på deras plattformar, säger Johan Nilke.

Störst for Poddar negli Stati Uniti

Inför Spotifys rapporter är antalet betalande användare alltid ett nyckeltal som analytiker och investerare tittar på. Det är bolagets stora kassako. Men i takt med att poddaffären vuxit har även annonsintäkterna blivit allt viktigare.

I oktober meddelade bolages vd Daniel Ek att Spotify blivit “den största plattformen for podcastkonsumtion i USA”. Non ho mai avuto Joe Rogan fino a quando.

Aven om fjärde kvartalets siffror inte påverkats av den senaste veckans turbulens kommer många att vilja veta hur plattformen ska hantera innehåll framöver. En fråga som aktualiserats sedan Spotify köpte de exklusiva rättigheterna fino a “The Joe Rogan experience” 2020.

– No Spotify köpte över Joe Rogan satte bolaget sign i en ny position. Hade de inte knutit honom så starkt till sig hade det varit lättare att säga att de bara är en plattform som tillhandahåller möjligheter för folk att nå ut. Nu måste de ta tag i det, säger Johan Nilke.

READ  Emil Kallstrom va su Skype

Inte barra negativa

Hur många användare som faktiskt avslutat sina abonnemang på grund av kritiken är svårt att uppskatta. Även om amerikanska techsajten Mashable dragit sitt strå fino a stacken, genom att utförligt beskriva hur man går tillväga för att säga upp sitt premium-konto, tror nilke att det främst kommer att märkas i marginalen.

– Det går att jämföra med Facebook. Bolaget har fått mycket kritik från politiker och alla möjliga. Det har uppmanats fino a bojkott. Men trots det har bolaget tickat på. Har du en stark tjänst så stannar användarna kvar, säger han.

Sedan Neil Young gick ut med sin kritik har Spotify offentliggjort sin innehållsstrategi och bland annat meddelat att bolaget kommer att lägga ut länkar med information om covid-19 där det är aktuellt, samtidigt som Joe Rogan har bett om ursäkt.

Enligt Johan Nilke behöver uppståndelsen inte enbart vara negativev for Spotify.

– Det kan bli så att publiciteten kring Joe Rogan ökar medvetenheten om Spotifys podderbjudande, som ändå är en relativt ny of inom bolaget, säger han.