Senegal finalklart i afrikanska mästerskapen

Senegals målvakt Edouard Mendy, som till vardags spelar i Chelsea, firar semifinalsegern i afrikanska mästerskapen.

© Domenica Alamba/AP/TT

Senegal är klart för final i africanska mästerskapen för andra gången på raken efter att ha vunnit mot Burkina Faso med 3–1.

Segern i semifinalen kom trots att laget fått två VAR-beslut mot sig och gått miste om två straffar.

Men helt enkelt var det inte. Senegals – och matchens – första mål kom i den 70:e minuten när Paris Saint-Germain-spellaren Abdou Diallo gav det stjärnspäckade laget ledningen på hörna. Kort därpå ordnades en tvåmålsledning – och Senegals målvakt Edouard Mendy, som normalt spelar i Chelsea, lyckades hålla et kämpande Burkina Faso borta fram to den 82:a minuten när lageppls in tröstm

Ett par minuter senare var Sadiou Mané, i Premier League motståndare fino a Mendy i Liverpool, framme och satte et kyligt skott ovanför den framspringande Farid Ouedraogo i motståndarmålet (inbytt i den 36:e minuten sedan skadave och och gav Senegal 3–1.

Senegal var i final även 2019, när masterskapet arrangerades senast, och då förlorade man mot Algeriet med 0–1. Nu möter man antingen Egypten (med Liverpoolstjärnan Mohamed Salah) eller Kamerun, som gör upp om den sista finalplatsen i morgon.

READ  Crisis Move: Janne convoca nuovi giocatori