TecnoSuper.net

Informazioni sull'Italia. Seleziona gli argomenti di cui vuoi saperne di più

Forvaltare: Jag har sålt Latour - gillar Investor och Svolder

Forvaltare: Jag har sålt Latour – gillar Investor och Svolder

Relatore Kinnevik har en tuuff dag på Stockholmsbörsen på torsdagen. Vid 17-tiden, strax före stängning, var aktien ner runt 8%. Kavaljers fondförvaltare Peter Lindvall framhåller att aktien backar till samma nivåer som den handlades på i slutet av januari.

När han får frågan vad han tror att marknaden ogillar med Kinneviks rapport, blir svaret:

“Tal om högre räntor har gett en allmän press på tillväxtaktier och kan skapa oro för värderingen på Kinneviks onoterade tillgångar.”

PRIMA DI RABATT OCH

Dopo punterie handlas Kinnevik åter med en substansrabatt, enligt Ibindex. Industriale har en rabat på drygt 13% och Investitori rabatt ligger på närmare 12%. Flera av de större investmentbolagen handlas med en premie – däribland Puro (22%), Crea (34%) oc Lour (57%).

“Vårt största innehav i Kavaljer Investmentbolagsfond är Investor som innehåller flera fina kvalitetsbolag som vi genom Investor får till en rabatt. Vi Gillar även Lundbergföretagen som också innehåller kvalitetsbolag och där får man en rabatt på rabatt eftersom Lundbergföretagen äger Industrivärden”, säger Lindvall.

Lundberg mancherà fino a substansrabatt på ungefär 8%.

“PREMIEN I LATOUR ÄR FÖR HÖG”

“En favorit är också Svolder som har fokus på mindre bolag. Svolders premie har kommit ned och kan motiveras med en fin historisk utveckling och att det inte är helt lätt att kopiera Svolders portfölj även om den är noterad.”

Vilka av investmentbolagen är du lite mindre sugen på för tillfället?

“Latour är ett fantastiskt bolag som vi gärna vill äga men har sålt då vi anser att premien är alltför hög. Även Bure är ett fantastiskt bolag men eftersom två tredjedelar av Bures portfölj utgörs av endast två bolag så ger inte Bure den riskpridning som vi önskar.”

READ  Vaccino più efficace contro la variante delta in Svezia questo autunno

INVESTITORE HET BLAND SWEDBANKS KUNDER

Investor och Volvo är två heta aktier bland Swedbanks kunder, framhöll storbankens kapitalförvaltare Sebastian Martinsson häromdagen.

“”Investitore oh Volvo dominante mina samtal. Båda bolagen redovisade fina siffror i sina rapporter. Investor skapar värde över lång tid och Volvo har en enorm kassa som till viss del ska användas till en stor utdelning”, sa han i den här artikeln.

I Affärsvärldens börsguide kan du läsa mer om substansrabat och substanspremie.