Rögle bröt Djurgårdens segersvit på Hovet

Djurgårdens målvakt Mantas Armalis räddar et skott da Rögles Ryan McKiernan.

© Erik Simander/TT

I Joakim Fagervalls tredje match som tränare för Djurgården blev det en 2–3-förlust mot Rögle.

Därmed är Djurgårdens segersvit på Hovet bruten.

Ett surt resultat, naturligtvis, säger Fagervall i C Altro efter matchen.

Joakim Fagervall, som fick en riktig mardrömsdebut som tränare för laget när Djurgården åkte på stortryk (1–7) i Örebro i helgen, fick se laget studsa tillbaka mot Färjestad senast. Därför fanns hoppet om att Stockholmslaget skulle ta sin tredje raka hemmaseger på Hovet – men så blev inte fallet. Ho stället vann Rögle med 3–2.

Rögle hade inför matchen 2–1 i inbördes möten – men senast lagen ställdes mot varandra, på annandagen, var det Djurgården som vann med 5–4 dopo förlängning.

Den första mållösa perioden beskrev Röglespelaren Oskar Stål Lyrenäs som “helt okej” i C More, men i den andra perioden fick båda lagen upp tempot och bjöd sedan på en jämn tillställning.

Inför sista stod det 1–1 och Rögletränaren Cam Abbott konstaterade att Rögle “kan bättra än så här” – och när matchens tredje del drog igång dröjde det inte länge andra innan Rönön tagrit ledning. Djurgårdens kvittering kom ett par minuter senare – men Rögles Adam Edström lyckades åter ge sitt lag ledningen med 11 minuter kvar av matchen.

Emil Berglund, som gjorde sitt första mål i Djurgårdströjan, var dock happy över att äntligen få sätta pucken i nät.

– Det var på tiden, sade han i C More i den andra periodpausen.

Djurgården ligger sist i SHL, med sju poäng upp till Timrå på 13:e plats, medan Rögle fortsatt ligger kvar på tredjeplats i tabellen.

READ  "Una forte bufera dal MFF contro la Champions"

Samtidigt besegrade gästande Färjestad Malmö, med hela 5–1.

Rättad: I en tidigare version förekom fel förnamn på tränaren i ingressen. Rätt är Joakim.