TecnoSuper.net

Informazioni sull'Italia. Seleziona gli argomenti di cui vuoi saperne di più

Kristoffer Jakobsen dall’Olagliga OS-hobbyn OS 2022

Kristoffer Jakobsen vet hur han ska underhålla sig i OS-bubblan.

Il problema degli uomini e dei finlandesi.

– Det är olaglit i Kina så de kanske kommer och tar mig, säger medaljhoppet.

Sotto OS i Pyeongchang Skull Kristoffer Jakobsen inte ens få köra slalom. Talangen var uttagen bara for att köra lagtävlingen, men till slut ändrade sig SOK och Jakobsen svarade med att leverera en smått feelingell sjundeplats i skuggan av André Myhrers OS-guld.

Det var ju extremt roligt, hela OS-upplevelsen. Det var mycket som hände och mycket som var kul. Väldigt många firanden från medaljer och lite småtokiga och stökiga fester.

Vem var mest stökig?

— Det var säkert jag. Det kan vara så. Jag var relativt ung då, speciellt jämfört med de andra, och extremt laddad på att få festa och fira. Men det mesta som hände borde jag ändå hålla för mig själv, det är bäst om folk inte vet.

“Får bära eller brista”

Jakobsen inledde säsongen med två pallplatser. Men sedan dess har det blivit fyra raka uråkningar, ett problem han alltid haft.

– Det är egentligen sjukt att det har blivit så för inställningen vi har haft har inte varit pallåkning. Målet har inte direkt varit att satsa och ligga på gränsen utan mer vara stable topp tio, men det är lätt att dras med när man har bra läge efter första.

Bra läge hade Jakobsen verkligen i OS-genrepet. 27-åringen ledde med hela 57 hundradelar i prestigefyllda Schladming, men i andra blev det en ny grensling efter bara tre portar.

Marginalerna mellan fiasko och succé är små och Jakobsen förväntar sig inget annat än att det blir himmel eller helvete även i OS.

– Det är medagliajen jag går för. Jag har ingen känsla av att det är något annat som räknas. Det delas ut världscuppoäng men det bryr jag mig inte om. Det får bära eller brista.

“Tanken var att smyga med det”

Om OS i Pyeonchang var en enda stor fest for Jakobsen lär Peking inte bli detsamma. De hårda restriktionerna gör att åkarna inte lär se mycket annat än hotellrummet och tävlingsarenan.

Men Jakobsen vet hur han ska bota tristessen i OS-bubblan.

– Jag har lite spel och projekt som jag kan sysselsätta mig med för att få tiden att gå.

Vada?

– Det är olagligt i Kina så jag vet inte om jag vågar säga. De kanske kommer och tar mig.

Du vågar.

– Jag håller på med lite kryptohandel som jag tycker är kul, men jag har insett att det är olagligt i Kina så det kanske är lite dumt. Tanken var att smyga med det, men om jag går ut i tidningen så blir det kanske svårt.

Tjänar du pengar på det?

— Så småningom förhoppningsvis. I dag var en väldigt dålig dag.

Hur mycket förlorar du då?

– Det vågar jag inte ens veta. Det är lika bra att inte räkna på det. Men det är bättre än börsen tycker jag.

Hur mycket tid lägger du på det?

– Tutto per mycket. Tutto tid jag har. Det är skidåkning eller kryptovaluta. Vi har ändå en del tid mellan träning da man inte ska göra något utan ligga och vila och återhämta sig så det är en bra grej.

READ  "Sarei sorpreso se Zlatan dicesse qualcos'altro".
editore: