TecnoSuper.net

Informazioni sull'Italia. Seleziona gli argomenti di cui vuoi saperne di più

Erik de la Reguera: Svidande kritik mot Boris Johnson – rebellerna i partiet får vatten på sin kvarn

Vad framegår av rapporten?

I stort sett allt källmaterial måste hållas hemligt så länge polisutredningen pågår, så vi får vänta på nya detaljer om festerna på Downing Street. Men Sue Grey risponderà alla domanda sul genere di troie che verranno utilizzate per la prima volta in un momento in cui interverranno.

Hon konstaterar att en del av sammankomsterna utgör “ett allvarligt misslyckande att svara upp mot de höga förväntningar” som ska ställas på de som arbetar i regeringskvarteren – i syntnerhet i sår le vare så

Sue Gray konstaterar också att “misslyckanden vad gäller ledarskap” o “bristande omdöme” per il 10 Downing Street o regeringskansliet (Ufficio di gabinetto). Hon pekar inte ut premiärministern direkt, men friar honom heller inte från ansvar, utan konstaterar att flera arrangemang “inte borde ha fått äga rum” och att en del andra “inte borde ha fått utvejcklas de som”.

Dessutom riktar hon skarp kritik mot alkoholkulturen i premiärministerns inre krets. Och rekommenderar att en ny alkoholpolicy införs.

Vad hander nu?

Det här är svidande kritik for Boris Johnson. Rebellerna i hans konservativa parti kommer att få vatten på sin kvarn. Orario di chiusura alle 16.30 per il colloquio con i gruppi parlamentari e per il senare per i messaggi di testo relativi alla conservazione dei gruppi di lavoro – per ulteriori informazioni sui gruppi di lavoro.

Bland hans allierade pekar många på att det “inte är rätt tid” för ett ledarbyte just nu. Det inskärps med viss övertydlighet av att Boris Johnson påmåndagen ska samtala över videolänk med Vladimir Putin om farhågorna for en rysk militär invasion av Ukraina. Hans allierade betonar att landets väl måste gå före partipolitik.

READ  Nuovo disegno di legge in Ungheria: bandita la "promozione gay"

Più Boris Johnson avgå nu?

Mycket si occupa dell’huruvida han kan övertala de upproriska Tory-ledamöterna i parlamentet om att han kan vända på steken – och ta tillbaka de röster som tappats till Labour.

En misstroendeomröstning i den så kallade 1922-kommittén (som i praktiken är Tories partigrupp) kan aga rum om 54 av de 359 konservativa ledamöterna i underhuset lämnat in brev med krav på en sådan.

Om mer än hälften sedan röstar for att avsätta Boris Johnson, måste han avgå – och en process inleds for att utse en ny partiledare. Men om han klarar sig är han fredad i ett år, då det inte får hållas nya misstroendeomröstningar.

Just nu pågår därför ett taktiskt rävspel, där val av tidpunkt är en central fråga.