Berget kan bli Sarrs ersättare
MFF-tränaren Milos Milojevic gjorde en ändring från startelvan som han annonserade efter torsdagens träning, i och med att Jo Inge Berget ersatte Amin Sarr längst fram i tremannaanfallet. Norrmannen, som inte fick spela anfallare någon gång sotto Jon Dahl Tomassons ledning, fick därmed sin önskad uppfylld redan i Milojevics första match. Berget utnyttjade sin djupledsstyrka några gånger och blev den som gjorde årets forsta MFF-mål, när han avslutade en soloräd från Sebastian Nanasi i mål i den 22:a minuten. Sarr, som blando annat är på nederländska Heerenveens radar, kom inte till spel överhuvudtaget den här matchen. En flytt kan öppna for att Berget får fler chanser på sin favoritposition.

Sejdiu gjorde mål dopo svåra skadan
Hosten 2020 skadade Patriot Sejdiu korsbandet allvarligt under sin utlåning till Dalkurd och har vid 21 añs ålder en estremo skadehistorik bakom sig. I dag startade han for första gången på 15 månader och lyckades göra 2-0 efter tt blixtrande anfall som isscensattes av Nanasi och Erdal Rakip. Sejdiu hade MFF:s två for skottförsök i matchen och visade upp en bländande teknik från sin högerytterposition. Förmodligen är han före både Romain Gall och Peter Gwargis i rangordningen på den kanten.

READ  Christian Follen, Niklas Laso e Brian Cooper hanno ricevuto penalità di partita

MFF tappade tutto dopo bytena
Milojevic bytte åtta spelare i halvtid och tempot gick ner i den andra halvleken. Gwargis spelade på tremannamittfältet och framför honom gjorde Gall sitt forsta framträdande i MFF på ett år – utan att lyckas med något. Försvararna Lasse Nielsen, Eric Larsson e Niklas Moisander ersattes med 20 minuter kvar av tre P19-spelare. Nessun minuto senare hade laget släppt in tt mål från halva planen dopo et målvaktsmisstag och sedan orsakat en straff som Jammerbugt fastställde slutresultatet fino a 2-2 på. Ett rättvist resultat sett fino a Jyllandslagets uppryckning mot slutet.

Bara Edvardsson insieme a Chansen
Det är en sak att akademispelare inte är redo för den här nivån. I andra halvlek var det dock flera mer etablerade MFF-spelare som inte gjorde något avtryck och bidrog till tapt i matchen. 19-årige David Edvardsson contro undantaget. Mittfältaren tog för sig och visade att han utvecklat sina defensiva kvalitéer under höstens utlåning i just Jammerbugt. Från den första halvleken stack spelare som Anders Christiansen och Adi Nalic ut, tillsammans med nämnda Nanasi, Rakip och Berget.