TecnoSuper.net

Informazioni sull'Italia. Seleziona gli argomenti di cui vuoi saperne di più

Cykelstjärnan Amy Pieters fortsatt i koma – en månad dopo olyckan

Cykelstjärnan Amy Pieters fortsatt i koma – en månad dopo olyckan

Det var under juldagen som olyckan var framme for Amy Pieters. Den nederländska cyklisten kolliderade under en träning is spanska Alicante och forlorade medvetandet.

Pieters fördes med ambulanshelikopter to sjukhuset där hon opererades for att lätta på trycket i hjärnan. Olyckan ha guidato fino ad att hon försattes i koma och exakt hur allvarliga skador hon åsamkats kunde man vid tillfället inte avgöra.

Det nederländska förbundet meddelade att det är först när hon väckts ur koman som man kan göra den bedömningen – vidare skrev man att det det då troligtvis skulle vara några dagar bort.

Fortsatt i koma – dopo in månad

Men nu har lite mer än en månad gått och förbundet meddelar nu att Amy Pieters fortfarande inte har väckts ur sin koma.

“Hon andas på egen hand, men är inte vid medvetande”, skriver man på sin hemsida.

Sedan Amy Pieters i dicembre försattes i koma har hon genomgått livräddande operator samtidigt som hon haft allvarliga hjärnskador från vilka hon klarat sig relativt bra, enligt laget.

“Viss förbättring kan ses i hennes medvetandegrad. Men Amy Pieters är inte vaken och det fortsatta förloppet är oförutsägbart.”

I början av januari flyttades Pieters till ett sjukhus i Nederländerna.

Så send som i oktober blev Amy Pieters (höger) världsmästare i bancykling tillsammans med Kirsten Wild (vänster). Bild: Thibault Camus

Blev världsmästare in ottobre

Amy Pieters, 30, blev så ha inviato som i oktober världsmästare i bancykling i grenen Madison for tredje året på raken tillsammans med Kirsten Wild.

Nederländskan var även en del av det lag som blev sexa i bancyklingens lagförföljelse på OS 2012. Hon tävlar också i landsvägscykling där hon till exempel har ett VM-guld i lagå 2019.tempo fr

Håll dig updaterad med vårt nyhetsbrev

Alexander Olausson guida fino alla fine dello sporten vid sidan av eliten. För att anmäla dig behöver du tt digitalt konto, vilket är kostnadsfritt. Anmal scavare har.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Las våra etiska regler har.

READ  Il ritorno di Isaac - come "Rock Star" e "The Joy of Spreader"