TecnoSuper.net

Informazioni sull'Italia. Seleziona gli argomenti di cui vuoi saperne di più

Frida Karlsson in tuffa beskedet 2019

PRESENTERA AV

I år är hon ett av Sveriges allra största guldhopp sotto OS i Pechino.

Per drygt två år sedan fick hon ett tävlingsförbud.

I Discoverys dokumentär “Drömmen om guld” berättar Frida Karlsson om den tuffa tiden.

– Jag bara grät och tyckte det var fel, säger landslagsstjärnan.


TA UT DITT DRÖMLAG I NYA SKIDMANAGER – PARTENZA LÖRDAG KL 08.45


När OS-skidåkningen inleds med skiathlon under lördagen så kliver Frida Karlsson22, ut som en av de stora medaljfavoriterna.

Vägen dit har dock varit allt annat än spikrak.

I Discoverys dokumentärserie “Drömmen om Guld” så berättar den svenska längdstjärnan om känslorna kring det som hände dopo världscupspremiären i Ruka 2019.

Efter att en hälsokontroll visat alarmerande värden, som inte uppfyllde det svenska skidlandslagets hälsokrav, så stoppades den då 20-åriga talangen från all tävlan.

“Jag köpte det inte”

— När jag fick samtalet. Dopo det så grät jag. Jag sov väl inget den natten. Det värsta var känslan av “vilket himla misslyckande”, säger Karlsson, när hon blickar tillbaka på den tuffa tiden, i dokumentären.

– Jag bara grät och tyckte att det var fel. Jag ville liksom bara ringa upp dem och säga “Nämen, varför gör ni det här”? Jag forstod inte vad felet var. Jag förstod inte varför det var så farligt när jag fortfarande kunde åka. Jag köpte det inte. Men då var det bara att ta ett steg tillbaka för att ta två framåt igen.

Och steg framåt har hon tagit. Febbraio 2020 var hon tillbaka och tävlade. Februari 2022 slåss hon om OS-medaljer på kinesisk snö.

READ  Linus Omark torna al Luleå HF

Förståelse fån mamma

Med facit i hand så kan tävlingsstoppet ha varit välbehövligt, enligt hennes mamma Mia Karlsson.

– När hon fick sitt tävlings och träningsförbud så gjorde det att hon blev mer påläst. Att hon fick hela bilden hur kroppen fungerar, säger Mia Karlsson i Discoverys dokumentär.

– Jag var också ganska duktig på att balansera på den hemska eggen. Så jag förstår henne när folk utanför tycker att man är dum i bollen. “Varför går du över gränsen?”. För det är väldigt lätt att gå över gränsen.


TA UT DITT DRÖMLAG I NYA SKIDMANAGER – PARTENZA LÖRDAG KL 08.45


editore: